Welkom

 

Mijn naam is Noor.

De naam Noor is een Midden-Oosterse naam. De plek waar mijn roots liggen. Het betekent: Het Licht.

 

Ik ben in 1985 in Bagdad, Irak geboren als oudste kind en enige dochter uit een gezin van drie kinderen. Mijn jeugd stond in het teken van hard leren en je best doen. Al vanaf een vroege leeftijd ontwikkelde ik een sterk verantwoordelijkheidsgevoel. 

 

In 1999 kwam ik samen met mijn ouders en broertjes naar Nederland. De eerste drie jaren van ons verblijf stonden in het teken van onzekerheid. Als vluchtelingen wisten we niet of wij in Nederland konden blijven. In die periode deed ik mijn best op school, precies waarin ik altijd goed was. Ook een vluchtmethode, weg van de onzekerheid. 

 

De zekerheid die we later kregen als statushouders gaf me perspectief: een nieuwe toekomst. Ik werkte nog harder. Omdat mijn hart ligt in mensen helpen, besloot ik in 2005 geneeskunde te gaan studeren; een brede studie waarin de mens centraal staat. 

 

Tijdens mijn studietijd leerde ik mijn beste vrienden kennen. Mijn leven werd kleurrijker. Mijn persoonlijke ontwikkeling bleef echter nog in de schaduw. Alhoewel ik openhartig en zelfredzaam was, durfde ik mij nog niet kwetsbaar op te stellen. 

 

In 2012 studeerde ik af als arts. Ik voelde mij blij maar had een onaf gevoel. Als pas afgestudeerde ben je er nog niet. De weg is langer dan het lijkt. Na een periode als arts gewerkt te hebben in verschillende ziekenhuizen besloot ik voor de huisartsenopleiding te gaan. Wederom een brede specialisatie met een persoonlijk karakter. In 2017 studeerde ik af als huisarts. 

 

Terugblikkend op de afgelopen vijf jaar heb ik verschillende life-events doorgemaakt. Gebeurtenissen die me aan het denken hebben gezet:

 

Hoe kom ik bij mijn innerlijke vuur? Wat voor leven wil ik geleefd hebben? 

 

Naast mijn werk als huisarts startte ik in 2018 tot 2021 volop nieuwsgierigheid met diverse trainingen en opleidingen op het gebied van mindfulness, zelfcompassie, yoga en coaching (zie CV). Het heeft mij geleerd dat het antwoord op mijn levensvragen al in mezelf ligt. Ik begon te stralen. Mijn innerlijke licht kwam tot leven.

Ik was overtuigd dat mijn drijfveer - een hulpverlener voor anderen te zijn – van betekenis kon blijven in deze nieuwe rol als coach. Ik had vertrouwen dat ik een nieuw levenspad mocht kiezen en op de wijsheid van het hart mag vertrouwen..

Insidelight is geboren...

 

Insidelight kan op verschillende manieren geïnterpreteerd worden. Net als onze levensloop, de mensen en de gebeurtenissen die ons overkomen. Welke betekenis wil jij kiezen?

   

       ‘’ Moge je het pad kiezen dat je hart verlicht ‘’

Noor Bakkal