Een coachingstraject starten vraagt om verdieping en verkenning. Als coachee deel je je ervaringen en belevenissen. Daarin zijn een paar basale ingrediënten die je van mijn professionaliteit kan verwachten:

                                                       

  Respect, Verbinding, Vertrouwen en Erkenning

 

We beginnen met een vrijblijvend kennismakingsgesprek om elkaar te leren kennen en de coachvraag te kiezen. Als we een richting hebben bepaald en er wederzijdse klik is, begint je ontdekkingsreis...

 

Onderscheidend aan Insidelight:

 

Mijn persoonlijkheid, medische en culturele achtergrond zijn uniek voor mijn stijl van coaching. Een wereldburger die oprecht, gedreven, hartelijk en doortastend is. Oosterse en westerse psychologie zijn beiden essentieel voor de menselijke ontwikkeling.

 

 

De westerse psychologie onderzoekt de bron om het gedrag te verklaren. Vaak leidt het tot nieuwe inzichten om patronen te doorbreken. De oosterse psychologie zet opmerkzaamheid en vriendelijkheid in om compassievol nieuwe inzichten te accepteren en weerstanden los te laten.

 

Ervaar je nieuwe stappen in Voelen....

 

Traject

 

Het traject bestaat uit 8 sessies. Dit is exclusief het intakegesprek dat vrijblijvend is. Elke sessie duurt 60 tot 75 minuten.

Wij plannen de sessies om de 2 tot 3 weken om de ruimte te creëren voor bezinning. In totaal duurt het traject 5 tot 6 maanden. 

 

Een reflectieverslag en een eventuele uitwerkopdracht vragen per sessie circa 1 tot 1,5 uur van je vrije tijd.

Indien gewenst kan een rapportage opgesteld worden van het gehele traject. Dit is als naslagwerk vaak een waardevol element.

 

Fase 1: Wie ben ik?

 

De eerste 4 sessies staan in het teken van deze fase.


Hierin komen meerdere onderwerpen aan bod zoals je waarden, drijfveren,  kernkwaliteiten, vaardigheden en biografie.

 

Fase 2: Wat wil ik?

 

Tijdens sessie 5 en 6 ga je dromen en doelen tot leven brengen.

Hier kom je oude patronen en overtuigingen tegen.

Ook hierin zal er gebruik gemaakt worden van verschillende tools om je blikveld te verrijken.

 

Fase 3: Wat doe ik?

 

Bij de afsluitende sessies 7 en 8 onderneem je diverse stappen.


Hierin wordt gebruik gemaakt van methodiek zoals v
erbindende communicatie, 5G-model, logische niveaus en oplossingsgericht die zowel nieuwe inzichten kunnen opleveren als ondersteuning geven om acties te ondernemen.